Шукати в цьому блозі

Перекладач

пʼятницю, 9 лютого 2018 р.

Проект «ХВИЛИНА РЕКЛАМИ»


18 березня, неділя, 18.00, Вінницька обласна філармонія

Виконавці: 

Ансамбль нової музики «Рикошет» (Київ) у складі: Дмитро Медоліз (флейта), Олексій Бойко (кларнет), Дмитро Любченко (саксофон), Михайло Білич (скрипка), Арсеній Полтавець (скрипка), Владислав Примаков (віолончель), Олександр Павлов (альт), Віталій Лиман (фортепіано), диригент - Вікторія Рацюк.

Учні театрального відділення Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька» (Вінниця).

Автор проекту та художній керівник ансамблю «Рикошет» - Сергій Пілютіков.  

Диригент - Вікторія Рацюк.



«Почуй світ по-новому!» - слоган, за яким вже 19 років працює ансамбль нової музики «Рикошет».

На фестивалі CONTEMPORARY MUSIC DAYS IN VINNYTSIA-2018 колектив презентує свій ексклюзивний гумористично-авангардний проект «ХВИЛИНА РЕКЛАМИ».

«Отбеливатель звука», «Мама — купи!», «Спам», «Кофе пати», «Lambor-Джiнi», «Diamante Momento», «Рай для настоящих сурикатов», «Rol-Ex», «Беруши», «Нажаль», «Джайзер», «Карикатура», «Тучки», «Bacchetta per sempre», «… Тончайших пальцев белизна»…

Креативні назви творів самі говорять за себе: буде не тільки несподівано, а й весело і неймовірно цікаво! 

Проект «ХВИЛИНА РЕКЛАМИ» - це ексклюзивна подія в музичному житті країни! 

Вперше, спеціально і на замовлення ансамблю «Рикошет» відомі академічні композитори написали рекламні ролики до продукції відомих вітчизняних і закордонних фірм,однак, в авангардному, академічному розумінні! 

На додачу - у проекті «ХВИДИНА РЕКЛАМИ» беруть участь не тільки музиканти ансамблю, але й артисти театру, що робить дійство подвійно незабутнім!

- Зазвичай у нашому житті ми сприймаємо рекламу на телебаченні як спам і миттєво перемикаємо канали. У нашому ж проекті ми покажемо глядачам маленькі і тонкі шедеври сучасного музичного мистецтва! – відзначає автор проекту, художній керівник ансамблю «Рикошет» Сергій Пілютіков. - Ми теж сміємося, ми теж вміємо жартувати!!! Чекаємо всіх і кожного на нашому концерті! 



Про автора проекту

Сергій Пілютіков – знаменитий український композитор, який вже у 28 років злетів на орбіту європейської авангардної музики. 

Журі, мабуть, найвідомішого європейського композиторського конкурсу Gaudeamus (Нідерланди) саме його твір відібрало для виконання Xenakis Ensemble на фестивалі в Амстердамі, а один з найбільш розкручених авангардних ансамблів «Ensemble fur neue Musik. Zurich» грав його твір на «Днях нової музики» у Цюріху.

Музику Сергія Пілютікова почали виконувати німецький Musik-Fabrik, Стокгольмський квартет саксофоністів, швейцарський Avalon-trio, німецькі, американські, французькі, польські, японські солісти. 

Згодом твори Пілютікова зазвучали і на всіх вітчизняних фестивалях, де лідирує творчість нового покоління. 

На Всеукраїнському конкурсі студентів-композиторів «Gradus ad Parnassum» (1994) Сергій Пілютіков був нагороджений I премією за «Варіації для альта соло». Згодом відзначений дипломом міжнародного конкурсу саксофоністів «Сельмер - Париж в Україні» за кращий твір українського композитора для саксофона (2000).

Переїхавши з рідного Харкова у Київ, Сергій Пілютіков став одним з лідерів українського авангарду, очоливши Міжнародний форум музики молодих і створивши Ансамбль нової музики «Рикошет». 

Також завдяки Сергію Юрійовичу українська культура одержала безцінну книгу бесід-роздумів із нашим видатним сучасником — композитором Валентином Сильвестровим, «Дочекатися музики», що вийшла у видавництві «Дух і Літера».

- Наша музика настільки якісна, глибока, настільки самостійна і перспективна, що ми просто повинні пропонувати її, - переконаний Сергій Пілютіков. - Приїжджають до нас закордонні ансамблі, дивуються і розводять руками: як же ми раніше не знали вашої музики!



Про ансамбль нової музики «Рикошет»

Ансамбль нової музики «Рикошет» створений у 1999 році як ансамбль Київської організації Спілки композиторів України. Його учасники - студенти, аспіранти і випускники Національної музичної академії України ім. П. Чайковського.

Музиканти ансамблю відкриті для всіх стильових напрямків і течій. Завдяки колективу пролунали безліч світових прем'єр українських і закордонних композиторів, його репертуар включає сотні камерних творів широкого стилістичного діапазону. 

З часу свого створення «Рикошет» дав більше 100 концертів в Україні і є постійним учасником усіх найбільших фестивалів України: «Київ Музик Фест», «Гогольfest», «Київські Прем'єри сезону», «Форум музики молодих», «Два дні і дві ночі», «Контрасти».

Ансамбль регулярно співпрацює з Gaudeamus Contemporary Music Centre і Donemus Publisher (Нідерланди), Pro Helvetia (Швейцарія), Посольством Австрії в Україні, за допомогою яких організував серії концертів сучасних голландських і швейцарських композиторів в Україні. 

У 2003 році ансамбль «Рикошет» був нагороджений грантом Президента України і здійснив запис музики до медіа-проекту художника І.Галана «Оркестр – нова реальність». Брав участь у міжнародних фестивалях «Дні нової музики» (Молдова), «Охрідське літо» (Македонія) та багатьох інших.

Кожен новий проект ансамблю «Рикошет» - ЦЕ БІЛЬШЕ, НІЖ МУЗИКА!

І вже 18 березня у цьому переконаються всі глядачі фестивалю CONTEMPORARY MUSIC DAYS

Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошення на концерти фестивалю CONTEMPORARY MUSIC DAYS IN VINNYTSIA-2019

Як отримати запрошення на концерти фестивалю CONTEM P ORARY MUSIC DAYS IN VINNYTSIA-2019? 1. Обирайте бажаний концерт і пере...