Шукати в цьому блозі

Перекладач

середу, 7 лютого 2018 р.

Авторське шоу «НИТИ ШОРЕНКОВА»

17 березня, субота, 20.00, Вінницька обласна філармонія


Виконавець: Максим Шоренков (Україна)

Концерт, який змінить ваше уявлення про музику, подарувавши незабутні враження і захват від унікальної гри на нитках!


FILAMENT SHOW «НИТИ ШОРЕНКОВА» — це видатний винахід та інновація знаменитого українського композитора, піаніста-віртуоза Максима Шоренкова, що представляє нові музичні Всесвіти!

Живий дотик Майстра до ниток народжує чарівну магію звуку, полонячи серця глядачів приголомшливим світломузичним перформансом.

На ваших очах виконавська майстерність і композиторський талант будуть поєднані зі спритністю ілюзіоніста!

«НИТИ ШОРЕНКОВА» — це запатентований винахід (1998), що представляє нові можливості звуковидобування на музичних інструментах.

Концерти Максима Шоренкова з використанням унікальних методів звучать у кращих залах України і на прославлених сценах Європи.

Його винахід вже проаналізований у дисертації про синтез художніх засобів у сучасній музиці, як досягнення сучасної української культури. Це той культурний прорив, яким ми можемо пишається як нація, і що можемо пред'явити Європі у області розвитку української музичної культури в контексті світових тенденцій.

У Майстра незвичайні навіть партитури! Це справжні картини, створені унікальною у своєму роді технікою!

Вони дозволяють ПОБАЧИТИ музику!

Кожний виступ Максима Шоренкова – це сплеск нестримної енергії й експресії, палітри почуттів і неповторного звучання кожної ноти! 

Унікальні «НИТИ ШОРЕНКОВА» служать для яскравого втілення ідеї твору, а складені з них звукокольорошумові комплекси-акорди є тією палітрою фарб, яка акустично й візуально розмикає сталі класичні форми.

- Музика схожа на двері у нові світи. Вона дає мені шанс пережити нові пригоди! – відзначає Максим Шоренков. – Я мислю простором. Приходячи у концертну залу на репетицію, відразу думаю, у який колір я занурю всіх глядачів, яка музика буде звучати, які будуть шуми, які звуки я буду витягати на нитках, що покажу на проекторі… Ця творчість для мене захоплююча! У ХХІ столітті ми звикли до яскравих шоу. Однією музикою мені мислити нудно.



Про автора

Талант Максима Шоренкова сьогодні визнаний у всій Європі. Де б не виступав, публіка завжди зустрічає його гучними оваціями і криками браво!

Максим Шоренков є лауреатом безлічі всеукраїнських і міжнародних конкурсів та премій. Як композитор - пише музику до фільмів і мультимедійних проектів, вистав та мюзиклів, які успішно ставляться на найбільших сценах України і закордону.

Максим Шоренков працює у самих різних музичних жанрах, а також є незмінним піаністом та композитором популярного шоу «Х-Фактор».

Його твори звучать у теле- і радіоефірах Лондона, а також виконуються симфонічними оркестрами у Європі. 

Композитор створює надзвичайно красиві мелодії, які подаються у м'якому, «акварельному» звуці. Вони запам'ятовуються одразу і назавжди!

Його інтереси завжди були різноманітними - від комп'ютерної музики до симфонічних концепцій. З дитинства Максим Шоренков користується фольклором, вивчаючи традиції та інструменти різних народів. Його музика перекладала елементи українського і кримськотатарського фольклору. Він є автором етнічних музичних проектів - кримськотатарського, іранського, вірменського етнічного джазу.

Максим Шоренков народився в Євпаторії. Вже під час навчання в музичній школі вигравав конкурси композиторів.

Закінчив Сімферопольське музичне училище ім. П. Чайковського по класу фортепіано і факультатив композиції (1998), а також аспірантуру Національної музичної академії України ім. П. Чайковського по класу композиції й оркестровки.

Одержав стипендію Міністра культури республіки Польща у рамках програми «GAUDE POLONIA». Стажувався в Музичній академії ім. К. Шимановського (Польща) у професора Єугеніуша Кнапіка, а також в Інституті джазу в Катовиці. 

З 2004 року - член Спілки композиторів України.

- Цікавою його рисою є «емоційна нестандартність», вміння довго триматися (і тримати слухача) на «певній енергетиці», яка дається йому природно, що «наповнює» його музику звуковою напругою, - говорить про талант Максима Шоренкова український класик Євген Станкович.

Максим Шоренков вільно володіє усіма засобами сучасної музичної композиції, тонким відчуттям оркестрової палітри і тонально яскравими мовними творами.

- Одна справа — чути музику, інша — знати, що вона живе в тобі, відчувати її, - зізнається Максим Шоренков. - Коли я сідаю за інструмент, стихія звуків виривається назовні, розливається по клавішах, лягає на ноти. Так народжується музика моєї душі.


Найкращі авторські твори композитора-імпровізатора та приголомшливий візуально акустичний перформанс «НИТИ ШОРЕНКОВА» вже 17 березня о 20.00 у рамках CONTEMPORARY MUSIC DAYS IN VINNYTSIA-2018!

Не пропустіть!

Цю дивовижну музику ВАРТО БАЧИТИ! 
















Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошення на концерти фестивалю CONTEMPORARY MUSIC DAYS IN VINNYTSIA-2019

Як отримати запрошення на концерти фестивалю CONTEM P ORARY MUSIC DAYS IN VINNYTSIA-2019? 1. Обирайте бажаний концерт і пере...